MEDIC1 vliegt Corona patiënten in speciale Isolator

Je bekijkt nu MEDIC1 vliegt Corona patiënten in speciale Isolator
  • Berichtcategorie:Nieuws

Zodra de Corona-crisis in België een grote omvang kreeg, ging het team van MEDIC1 onmiddellijk aan de slag om de medische helikopter (Airbus EC135) te voorzien van de nodige maatregelen om zowel patiënten als medische & vliegende crew te beschermen.

Terwijl een luchtdichte wand tussen cockpit en medische ruimte als eerste bescherming alvast dienst deed, werd er achter de schermen een wereldwijde zoektocht gestart naar een geschikte en Europees gekeurde Isolator onderdrukcabine.

Corona MEDIC1 helikopter isolatie cabine

In dergelijke cabine – waar permanent onderdruk heerst – kunnen besmette Corona patiënten worden vervoerd zonder enig risico op besmetting van de buitenwereld.

helicopterflights.be opteerde voor een model waarbij een permanente onderdruk is gegarandeerd. In de helikopter draaien de pompen op de stroom aan boord. Buiten de helikopter zorgt een batterij voor een autonomie van maar liefst 5u.

Het spreekt voor zich dat dergelijk materiaal in tijden van wereldwijde Corona-crisis enerzijds moeilijk te vinden is en anderzijds een serieuze investering vertegenwoordigt. helicopterflights.be wil met dergelijke investering het voortouw nemen om in België de inzet van medische helikopters te bevorderen en algemeen aanvaard te maken.

Contract met FOD Volksgezondheid

De inspanningen van helicopterflights.be inzake het veilig vervoeren van Corona patiënten bleef niet onopgemerkt. Vanuit FOD Volksgezondheid kwam de vraag om de medische helikopter in te zetten op vraag van de Belgische overheid.

FOD Volksgezondheid & helicopterflights.be sloten een contract af waarbij de Belgische staat op afroep de inzet van MEDIC1 kan vragen voor vervoer van Corona gerelateerde patiënten.

MEDIC1 staat sinds het begin van de Corona crisis 24/24 paraat met verkorte reactietijd. De investeringen en aanpassingen aan de helikopter maken MEDIC1 op dit moment het veiligste en snelste vervoermiddel voor Corona-patiënten.

Ambulance veilig vervoer Corona patiënt luchtdichte cabine isolator helikopter