Leren vliegen met een helikopter?  Helikopterpiloot worden?  Onze opleiding helikopterpiloot staat voor je klaar.

Je wil vliegen met passagiers in elke type helikopter, maar enkel privé-matig of voor eigen gebruik (onbezoldigd)?

De PPL(H) vergunning is bedoeld voor piloten die geen commerciële intenties hebben met hun helikoptervergunning, maar wel willen vliegen met vrienden, familie, klanten, …

Het behalen van een PPL(H) vergunning is tevens de eerste stap in een verdere opleiding naar CPL(H).

Voorwaarden PPL(H) opleiding

  • Minimaal 16 jaar
  • Geslaagd voor een medisch onderzoek Klasse 2
  • Geen voorkennis vereist, voor elk studie-niveau

Theorie PPL(H) opleiding helikopter

Op jouw maat: je volgt theorie in avondschool, privé of via onze distance learning (zelfstudie gecombineerd met klas-sessies).  

Na de theorielessen leg je een schriftelijk examen af bij FOD Mobiliteit te Brussel (op computer).

De theorie-opleiding kan je volgen voor, tijdens of na de praktijklessen (vlieguren).  Wij raden aan om theorie en praktijklessen te combineren.  Zo zal je de theorie sneller begrijpen en in praktijk kunnen omzetten.

CURSUS TE LINT - INSTAPDATA

Wij hebben diverse data waar nieuwe leerlingen kunnen instappen:

Praktijk opleiding PPL(H) helikopter

De praktijk training voor de PPL(H) helikopter vliegen we in de Robinson R22, Robinson R44 of de Airbus EC120B.  Om de PPL(H) vergunning te behalen dient een leerling piloot minstens 45 vlieguren training te vliegen.  In de praktijk zien we dat een gemiddelde van ongeveer 60 vlieguren meer realistisch is om vlot te slagen voor het praktijkexamen.

Helikopterpiloot worden doe je op uw eigen ritme.  De doorlooptijd van de start naar het behalen van de vergunning is gemiddeld een jaar, maar kan ook sneller.  Dit hangt af van uw eigen mogelijkheden en tijdsbesteding.

Wie zijn we als helikopterschool?

Sinds 2009 werden meer dan 150 piloten opgeleid in onze erkende ATO / DTO trainingsorganisatie.  Elk jaar organiseren wij een cursus theorie PPL(H) voor het behalen van een vliegvergunning helikopterpiloot.

Wij investeerden in professionele streaming-apparatuur tijdens de Corona pandemie en blijven geloven in de combinatie van fysieke lessen, videolessen en privé onderricht.

helicopterflights.be beschikt over leslokalen en kantoren in Lint (bij Antwerpen) én is uitbater van Knokke Heliport – waar we ook een basis hebben voor lessen praktijk & privéles theorie.

Theorielessen Lint (Antwerpen)

Theorielessen Knokke

Praktijk PPL(H) opleiding

Je vliegt minimaal 45 vlieguren met een instructeur (of solo onder supervisie). De praktijklessen worden ingepland volgens jouw agenda en mogelijkheden: ook in weekends en op zon- en feestdagen.

Zodra je er klaar voor bent leg je het praktijkexamen af met een examinator van DGLV.

Helikopter instructeur PPL training

Infobrochure PPL(H) opleiding

Alle informatie & tarieven over de opleiding helikopterpiloot vind je in onze digitale brochure.

Vul jouw gegevens in en download de brochure onmiddellijk!