Verlenging vergunningen (ook PPL) nav Corona

Je bekijkt nu Verlenging vergunningen (ook PPL) nav Corona
  • Berichtcategorie:Nieuws / Opleiding


De sluiting van het Belgische luchtruim met een verbod op oa. VFR verkeer, trainingsvluchten, prof-checks,… maakt dat piloten (zowel CPL als PPL) worden geconfronteerd met vergunningen of typeratings die vervallen en niet kunnen worden verlengd.

Op 20 maart 2020 publiceerde DGLV om die reden BCAA/Exemptions/COMB/2020-02 waarbij er een verlenging werd verleend tot 4 maand voor vervallen vergunningen, ratings, endorsements, certificaten en attesten.

In deze exemption werd echter alleen gesproken over CPL en ATPL piloten. Wat met de vele honderden PPL piloten in België die in Corona-tijd een vervallen vergunning of type-rating hebben?

helicopterflights.be contacteerde bij monde van Danny Croon DGLV met de vraag. DGLV kon telefonisch bevestigen dat in de loop van volgende week een andere / aangepaste exemption zal worden gepubliceerd waarbij ook PPL piloten dezelfde uitzonderingsmaatregel kunnen genieten.

Geen reden tot paniek dus. Eenieder zal na Corona terug de lucht in kunnen. Heb je nog ergens een vervallen vergunning, typerating of onafgewerkte opleiding? Tijd om ze van onder het stof te halen. Bij helicopterflights.be helpen we je graag om terug up-to-date te zijn en jou veilig terug de lucht in te krijgen.

Contacteer ons nu!