Persbericht

Helikoptervluchten over ziekenhuisschip Global Mercy tijdens vertrek uit Antwerpse haven

Op vrijdag 25 februari tussen 14u en 18u staat het vertrek gepland van de Global Mercy.  Het splinternieuwe ziekenhuisschip van de NGO Mercy Ships werd in de Antwerpse haven afgewerkt en zal nu doorvaren naar Rotterdam.

Vele Belgische bedrijven en honderden vrijwilligers verleenden hun steun bij de afwerking en inrichting van het schip.  Zowel de aankomst in de haven als het vertrek zijn gebeurtenissen die wereldwijd aandacht krijgen.  Op 18 februari bracht Hare Majesteit Koningin Mathilde een werkbezoek aan het schip.

In samenwerking met Mercy Ships organiseert het Lintse bedrijf helicopterflights.be vluchten over de Antwerpse haven en de kaai van de Global Mercy.  Het vertrek van dit unieke schip beleven vanuit de lucht en terwijl het goede doel steunen: dat is de opzet.

Voor 105 EUR per persoon kan je een zitje boeken in een tweemotorige VIP helikopter voor een vlucht van 20 minuten.  Er kan ook worden geopteerd om de volledige heli te boeken, per 5 personen.  Het vertrek en aankomst is op het vliegveld te Hoevenen / Stabroek, op slechts enkele kilometers van de kaai waar de Global Mercy ligt aangemeerd.

Bedrijven of eventkantoren kunnen speciale formules of pakketten op maat aanvragen, zelfs het ophalen van passagiers op het eigen bedrijfsterrein is een mogelijkheid.  Elke passagier ontvangt bovendien een exemplaar van het Suske & Wiske album De Drijvende Dokters.  Een stripverhaal dat door Standaard Uitgeverij speciaal werd geschreven voor Mercy Ships.

De volledige opbrengst van de vluchten wordt geschonken aan de werking van Mercy Ships.

Mercy Ships zet schepen in om wereldwijd medische zorg en onderwijs te bieden in landen waar er geen faciliteiten of mogelijkheden zijn.

Foto 8256×5504 px

Foto 8256×5504 px